ראיון עם ראש המוסד
הרב שמואל וייס בן 44 נשוי ואב ל-8, תושב טל מנשה , בוגר ישיבת "אור עציון" ומוסמך לרבנות. מכהן כ-6 שנים בראש אולפנת צביה רבבה.
מהו היתרון של בנות השומרון ללמוד באולפנה ?
ללמוד קרוב ולהגיע רחוק: לימודי ותורני ברמה גבוהה ללא צורך לצאת מהבית למוסד פנימייתי. אנחנו סבורים, כי הקשר העמוק עם הבית בגיל הנעורים מאפשר חיבור עם ערכי הבית וערכי האולפנה. אנו קוראים לזה: "ללמוד קרוב להגיע רחוק".
מה הופך את האולפנה שלכם לאולפנה תורנית ?
שימת התורה במרכז. החיבור לתורה לא מסתכם רק בשיעורי המערכת. אנו מקיימים תכניות בחירה המאפשרות לתלמידות "ללמוד ממקום שליבה חפץ". החל מלימוד לפני התפילה, הרמב"ם היומי, תכנית בית המדרש המתקיים בכל שבועיים לאחר שעות הלימודים, מפגשי לימוד עם אנשי צוות, מדרשה לבנות י"ב בתוך האולפנה, שיעור העמקה בפרשת שבוע לבנות י"א. אנו רואים כי ככל שהתלמידה נפגשת עם עוצמת התורה בעומק וברוחב, כך היא בונה את הזהות הדתית שלה בצורה נכונה ויסודת יותר.
כיצד קיים קשר בהפרשי הגילים שבין ז' לבין י"ב
האולפנה פועלת כמוסד שש שנתי המאמין בחיבור בין החטיבה לתיכון. אנו מאמינים כי המענה המותאם לגיל חט"ב, יחד עם חיבורים וקשר עם בנות התיכון מייצר אווירה משפחתית ובונה חוויות ושותפויות התורמות לכל הגילים. מנהלת חטיבת הביניים (ז-ח), שגית גינזבורג, מובילה את צוות החטיבה ומתאימה את התכנים הלימודים, התורניים והערכיים לגיל זה. בכיתות ז' אנו מתמקדים בנושא שנתי "מסע אל עצמי" ובכיתות ח – בנושא שנתי הנקרא "נשים גדולות" הנלמד בשיעור שבועי במהלכו לומדות התלמידות להכיר דמויות של נשים גדולות בעם ישראל.
עד כמה הבנות מרגישות מחוברות ללימודי התיכון שבאולפנה ?
מנהלת התיכון, נורית דוידוביץ' , עמלה רבות לחבר את תוכן הלימוד לעולמן. ההשקעה הלימודית וההישגים הגבוהים אליהם מגיעות התלמידות, נובע מצוות מקצועי וקשוב היודע להתאים את נושאי הלמידה ליכולת הבת. אנו מאמינים כי מגוון האפשרויות ומקורות הידע העומדות בפני הבת בדור זה, תובעות מאיתנו להעמיק ולקרב את החומר הלימודי לעולמה של הבת. צוות של מחנכות ומורות הרואה בכל אחת משימה חינוכית ולא מוותר על אף אחת שתביא את יכולותיה הלימודיות בשנים אלו.